Korsuorkesterin kokoonpano
Korsuorkesteri jättää jäähyväiset keikkailulle

Korsuorkesteri syntyi v. 1990 sattuman kautta, kun Joutsenossa kaivattiin tanssi-iltaan erikoisohjelmaa. Tuolloin ruokolahtelainen Pepe Kovanen marssitti ryhmänsä etulinjaan ja sai huomata, miten ilmassa leijui vahvasti kansallista tilausta nostalgiselle sota-ajan musiikille. Aluksi harrastemielellä soitellen sotaan lähtenyt ryhmä sai ilokseen havaita, että keikkakysyntä kasvoi kasvamistaan. Vuoden päästä perustamisesta tehtiin yleisön painostuksesta ensimmäinen äänite ”Muistelo” ja 1994 julkaistu pitkäsoitto ”Etulinjassa” myikin jo kultaa. Samaisen vuoden tanssiorkestereiden Suomen mestaruus vei yhtyeen lopulta valtakunnalliseen tietoisuuteen.

- ”Herätimme hilpeyttä muiden kilpailijoiden silmissä, kun raahasimme soitinkalustoamme, joka oli kuin museoon kelpaamattomaksi luokiteltu, kaatopaikkakuormasta unohtunut romuläjä”
, muistelee Ylläksellä käytyä SMORK-kisaa sotamies Pepe Kovanen.

- ”Vuonna 1994 teimme ohjelmatoimisto Auraviihteen silloisen johtajan Seppo Kulmalan kanssa suullisen sopimuksen yhteistyöstä ja se on pitänyt aina näihin päiviin asti. Esiintymisiä on ehditty keikkakalenteriin kirjaamaan yli 3700 ja keikkakilometerijä on kertynyt reilusti yli 1.700 000”, Kovanen jatkaa.Korsuorkesteri on aloittanut kirjoittamaan päiväkirjaa, jota voit seurata tästä -> KENTTÄPOSTIA.

VALTTIKORTTINA ISÄNMAALLISUUS

Tuntemattoman sotilaan lähes 200 kertaa lukenut Korsuorkesterin liideri Pepe Kovanen synnytti viihderintamalle ilmiön, josta muodostui varsin ainutlaatuinen orkesteri. Sotilaspuvuissa esiintyvän orkesterin ideologia oli alusta asti selvää, isänmaallisuudesta ja sotaveteraanien kunnioituksesta pidetään kiinni.

Korsuorkesteri saa hykerrellä tyytyväisyyttään, sillä sotilasmusiikin täyttämään elämänuraan mahtuu vuosien varrella yli 16 äänitettä. Orkesteri on tehnyt monipuolisia levytyksiä mm. vuonna 2009 Lontoossa, maailmankuululla Abbey Road Studiolla, 20-vuotistaiteilijajuhlansa kunniaksi.

Edesmenneessä Syksyn Sävel -kisassa orkesteri ehti olla mukana kahdesti ja sieltä kappale ”Perunan kukkiessa” on yhä toivotuimpien laulujen joukossa.

Korsuorkesteri on 90-luvulta lähtien tuonut vanhaa ja uutta musiikkia tuhansille kuulijoille tanssikeikoilla, konserttikiertueilla, kirkoissa ja levyillä. Syvällä sielun sopukoissa eläneet muistot ovat värittyneet koskettavien sävelten myötä ja tunnelmat ovat saattaneet ihmisiä yhteen tuoden samalla kuulijoille iloa ja lohtua. Sota-ajassa ja ikivihreiden rintamalla on viivähdetty niin Suomessa kuin ulkomaan esiintymisillä.

Legendaarinen Korsuorkesteri on saavuttanut Suomessa johtavan aseman sota-ajan musiikin tyylitaiturina ja he ovat saaneet toteuttaa omaa menestyksekästä unelmaansa. Kotirintamilta orkesterin harmaisiin on matkan varrella liittynyt kaikkiaan 26 muusikkoa.KORSUORKESTERIN VIIMEINEN KEIKKAKESÄ JA JÄÄHYVÄISKIERTUE LOKAKUUSSA 2012

Vuonna 2012 pitkä palvelusaika on päättymässä, orkesteri on päättänyt siirtyä reserviin. Ryhmä tekee kevään ja kesän aikana jäähyväiskiertueensa, joka huipentuu Ohi on -konserttikiertueeseen lokakuussa.

Kiertueella Korsuorkesterin vierailijoina ovat Pekka Hartonen ja Pertti Keihäs sekä Imatralla lisäksi orkesterin alkuperäisjäsenistä Erkki Luumi ja Pasi Suikkanen.

Ohi on -konserttiohjelmistossa Korsuorkesteri palaa tyylipuhtaasti muistelemaan menneiden vuosien musiikillisesti parhaita paloja. Luvassa vaikuttavaa musiikkia, joka käy suoraan sydämeen - lauluissa soi ilo, suru, kaiho ja kaipuu. Orkesteri on täydessä iskussa ja pelissä on suuria tunteita. Illoista on lupa odottaa ikimuistoisia, suuren tunteen näyttämöitä.

- ”Korsuorkesteri on siirtymässä kevyenmusiikin historiaan, mutta kuten laulussa sanotaan; Päivääkään en vaihtaisi pois!”, kiteyttää liideri Pepe Kovanen, Korsuorkesterin ensimmäinen ja viimeinen jäsen.

YHTEYSHENKILÖT:
Kiertuevastaava Tea Nurmi tea.nurmi(at)auraviihde.fi
Kiertueen markkinointi- ja tiedotusvastaava Titta Holanne titta.holanne(at)auraviihde.fi

Ajankohtaista